Ce mâncăm într-o zi caniculară?

Ce mâncăm într-o zi caniculară? În timpul verii căldura poate fi moleșitoare și poate avea efecte negative în ceea ce privește pofta de mâncare sau odihna.

 FarmaciaBB

Farmacia BB va ofera sfaturi pentru o alimentație ce trebuie adaptată în fiecare sezon, în funcție de temperatură și despre ce poate cuprinde meniul într-o zi cu temperaturi greu de suportat.

Multe fructe si legume

Pe timp de vară se găsesc o mulțime de fructe și legume. Unele dintre cele mai bogate din punct de vedere nutrițional sunt cireșele și vișinele, fructele de padure, caisele și piersicile. In ceea ce privește legumele, valoroase sunt vinetele, porumbul, roșiile sau salata. Este important ca alimentația să fie una variată alcătuită din produse ușor digerabile cum sunt fructele și legumele. Acestea sunt surse esențiale de vitamine, minerale, antioxidanți sau proteine.

Micul dejun

Micul dejun este poate cea mai importantă masă a zilei pentru ca hrănește organismul cu nutrienții necesari funcționarii optime. In plus conferă un boost de energie pentru prima parte a zilei. Nu există reguli generale în ceea ce privește meniul de la micul dejun. În orice caz, recomand alimentele sărace în grasimi și introducerea legumelor și fructelor proaspete în meniu. O opțiune consistentă pentru micul dejun poate fi omleta, pregătită fără ulei și servită alături de legume. Totodată, o alternativă la cafea sau ceaiuri pot fi sucurile 100% de fructe,  deoarece acestea păstrează în mare parte proprietățile fructelor din care au fost produse.

Pranzul și cina

Pentru ca temperaturile sunt ridicate, nu e de mirare ca ne putem confrunta cu lipsa poftei de mâncare. Chiar dacă apetitul este scăzut, trebuie să mâncăm, însă putem alege preparate ușoare.

La masa de prânz recomandam să se consume salate, fără dressing-uri grele. Pot fi incluse și bucățele mici de carne slaba, de exemplu de vită sau pasăre. E important să reținem faptul că deși este bine să consumăm cât mai multe legume, nu trebuie sa renunțăm la carne deoarece proteinele acestora nu pot fi înlocuite prin consumul niciunui alt aliment.

La cina

Pe de-o altă parte și masa de seară trebuie să fie una puțin bogată în calorii, dar și în cantitate, iar renunțarea la preparatele grele este cea mai bună opțiune. O farfurie bună pentru masa de seară conţine legume, dacă e posibil crude, împreună cu o sursă de proteină, nu într-o cantitate mare, de exemplu pește sau brânză.

 Gustari

În ceea ce privește gustările, aceastea pot fi reprezentate de un iaurt slab cu nuci și seminte, de un mousse de fructe și legume sau de un suc 100%. Dacă o să credeți că acestea din urmă conțin prea mult zahar, este bine să știți că legislația Uniunii Europene interzice adăugarea de zahăr, coloranți sau conservanți în sucurile 100%.

Doppelherz aktiv Seleniu + Vitaminele A, C, E (farmaciabb.ro) 

Produs adăugat la favorite
Produs adăugat pentru comparare

Acest website foloseste cookies pentru a asigura functionalitea de baza. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi politica de confidentialitate.