Caderea parului. Cauze si tratament. Alopecia.

Caderea parului. Cauze si tratament. Alopecia.

Foarte multe femei si barbati se confruntă cu căderea părului, iar cu subțierea părului se confruntă tot mai multe persoane, indiferent că este vorba despre femei sau despre bărbați. Căderea părului are consecințe negative pentru că poate duce la lipsa încrederii în sine, depresie sau anxietate. Este adevărat că este absolut normal să cadă între 50-100 de fire pe zi, însă în momentul în care simțim că ne cade mult mai mult, atunci ar trebui să luăm măsuri în această privință.

Astfel, printre cauzele caderii parului amintim:

Stresul

Stresul poate cauza căderea bruscă a părului, astfel încât o problemă emoțională dă peste cap ritmul normal al părului și produce dereglări la nivelul ciclului de viață al părului pentru că acesta nu-și mai respectă procesul de creștere, odihnă și regenerare. Odată ce ai scăpat de acel stres puternic, părul își va relua ciclul normal de viață și nu va mai cădea la fel de mult.

Lipsa de fier

Conform unui studiu, una din 10 femei se confruntă cu anemia din cauza deficienței de fier din organism, iar foarte multe persoane nici nu își dau seama de acest lucru. Pentru a afla dacă aceste carențe de fier stau la baza căderii părului este bine să vă faceți un set de analize. În cazul în care acest lucru se confirmă, se recomandă administrarea unor suplimente pe bază de fier, dar și alimente bogate în fier și minerale.

Deficienţa de proteine

Dacă în corp nu sunt suficiente proteine, atunci creșterea părului este încetinită și automat, regenerarea lui este oprită. De aceea este bine să incluzi în alimentație mai multe alimente pe bază de proteine, cum ar fi carnea, ouăle, peștele sau fasolea.

Slăbitul brusc

Femeile care țin tot felul de diete sau care ajung să se înfometeze pot da peste cap organismul pentru că în felul acesta corpul nu va mai avea aportul de vitamine și minerale esențial. Până când organismul își va reface stocul de nutrienți, asta însemnând aproximativ 6 luni, părul își va reveni la normal. 

Sarcina

În urma durerilor suportate la naștere, unele femei se pot lupta apoi cu căderea părului, însă din fericire acest lucru nu este unul permanent pentru că odată ce veți trece peste acest șoc al nașterii, părul își va recăpăta forma.

Cauze genetice

În cazul în care în familie au existat astfel de cazuri de cădere a părului, atunci este posibil ca această problemă să fie transmisibilă. Dacă în cazul bărbaților, chelia apare mai repede, femeile se confruntă mai întâi cu subțierea părului, ruperea lui, iar apoi căderea părului. Din fericire, există și în acest caz diferite soluții care stopează căderea părului și care duc la regenerarea lui.

Tiroida leneșă

Hipotiroidia poate fi una dintre cauzele căderii părului pentru că în acest caz nu sunt produși suficienți hormoni care ajută metabolismul, astfel încât acest lucru va duce la căderea părului. Cel mai recomandat în acest caz este să mergeți să vă efectuați un set de analize, iar apoi să urmați un tratament medicamentos pentru a restabili echilibrul hormonal.

Alopecia

Alopecia este un termen medical folosit pentru căderea părului. Aceasta poate provoca afecțiuni atât la nivelul scalpului, cât și în celelalte regiuni ale corpului. Afecțiunea poate duce la căderea părului, subțierea lui, dar și la calviție totală sau parțială.

Infecțiile

Febra, infecțiile bacteriene, infecțiile fungice ale pielii sau alopecia, toate acestea duc la subțierea părului, iar apoi la căderea lui. Această problemă necesită tratarea infecției pentru ca părul să-și reia ciclul normal de creștere, iar astfel se va evita și pe viitor căderea lui.

Sindromul polichistic la ovare

Această problemă duce la căderea părului pentru că acest sindrom determină creșterea nivelului de hormoni androgeni, care stimulează creșterea în greutate, tulburările menstruale, infertilitatea, creșterea riscului de diabet, toate acestea pot duce la căderea părului și creșterea lui în alte zone ale corpului, mai puțin pe cap. Tratamentul medicamentos în acest caz este cel mai recomandat, exercițiile fizice, o dietă adecvată, precum și medicamentele care scad riscul de infertilitate, diabet sau anticoncepționalele.

 

Recomandări pentru a trata căderea părului

  • Evitați şampoanele cu foarte multe chimicale – puteți opta pentru cele făcute în casă, pe bază de ingrediente active și naturale sau pentru cele profesionale pentru că nu conțin atât de mulți detergenți precum cele din comerț.
  • Evitați suplimentele alimentare sintetice – medicamentele luate de capul nostru ne pot face și rău, astfel că este mai bine să apelăm la un medic specialist atunci când necesită să luăm medicamente sau putem opta pentru cele naturiste și pentru o alimentație bogată în vitamine și nutrienți.
  • Aplicați măști naturale – măștile naturale făcute cu ingrediente care se găsesc în casă pot da rezultate, de aceea este bine să ne facem măști o dată pe săptămână timp de 2-3 luni.
  • Aveți grijă la alimentație – ar fi bine dacă ați adopta o alimentație fără zahăr într-o săptămână, iar într-o altă săptămână fără produse de panificație, iar ulterior o săptămână fără produse animale, iar în acest fel veți putea vedea cum se va comporta organismul și părul dumneavoastră. În acest timp ați putea consuma rădăcinoase, fructe, verdețuri, dar și sucuri verzi.
  • Consumați nuci – acestea conțin o cantitate considerabilă de seleniu care luptă eficient împotriva căderii părului.

Farmacia B&B iti ofera tratamente si produse eficiente impotriva caderii parului.

Produs adăugat la favorite
Produs adăugat pentru comparare

Acest website foloseste cookies pentru a asigura functionalitea de baza. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi politica de confidentialitate.