Alergia la soare: Cum să preveniți alergiile solare

La inceputul primaverii nu ne gândim la protecția solară, deoarece soarele nu poate fi foarte puternic încă ... La câteva minute sau chiar ore după expunerea la soare, puteți fi surprins de o erupție roșie pe mâini și / sau decolteu.  Probabil este o alergie solare.

Cum se manifestă o alergie solară?

Pe lângă alergiile solare, uneori veți întâlni termenul erupție solară sau sensibilitate crescută a pielii la lumina soarelui. Simplificat, este vorba de situații în care, după ce ați stat la soare, chiar și o foarte scurtă perioadă, apare o erupție roșie, uneori dureroasă și mâncărime. Puteți fi surprinși că alergiile la soare sunt relativ frecvente în rândul populației, afectând până la 15% din populație, puțin mai des la femei decât la bărbați și afectează mai ales persoanele cu părul și pielea mai deschise.

Erupția luminii polimorfe

Cea mai comună formă de alergie solară este ascunsă sub denumirea complexă de erupție a luminii polimorfe. Un fenomen tipic al alergiei la soare este că an de an se manifestă doar primăvara sau la începutul verii. Pe scurt, soarele începe să se arate, afara devine mai cald și oamenii încep să-și expună pielea palidă. De obicei, doar după câteva minute de stat la soare și în curând apare o erupție roșie, mâncărime, în zonele expuse, cel mai adesea pe mâini, picioare, decolteu sau partea din spate a gâtului.

Formele mai ușoare ale acestei alergii la soare nu au nevoie de nicio îngrijire specială, erupția solară dispare de obicei în 24 de ore.

Protecția solară împotriva alergiilor solare

Sfatul înainte de a te expune la soare este, desigur, protecția solară cu SPF. Nu așteptați vara și folosiți protecție solară încă de la primele raze de soare. Cel mai bine este să alegeți SPF 30 și mai mare, protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB, iar în cazul unui stat la soare prelungit, aplicați protecție solară la fiecare 2 ore. Stați la umbră la orele prânzului. Astăzi, oferta de produse cosmetice pentru protecție solară include, de asemenea, creme de protecție solară și loțiuni care funcționează direct împotriva alergiilor solare:

FarmaciaBB

AVENE Sun pachet Spray protectie solara spf50+, 200ml +Lotiune afther sun 200ml (farmaciabb.ro)

A-DERMA PROTECT CREMA SPF 50+ 40ML (farmaciabb.ro)

Vestea bună este că alergiile la soare nu sunt periculoase sau contagioase. Nu este o manifestare a vreunei boli majore și în marea majoritate a cazurilor este doar o erupție solară inestetică. Cea mai eficientă prevenție este utilizarea unui factor de protecție și aveți grijă la expunerea la soare.

 

Produs adăugat la favorite
Produs adăugat pentru comparare

Acest website foloseste cookies pentru a asigura functionalitea de baza. Pentru mai multe informatii va rugam sa cititi politica de confidentialitate.